Totebo Gård

Sedan 2004 har Kicki och Daniel drivit Totebo Gård, ca 4 mil söder om Västervik. Från start drev de konversionel mjölkproduktion men 2010 sadlade de om till ekologisk nötköttsproduktion. Raserna är Hereford, Simmental och Limousin. Deras vision är att sälja kött med hög kvalite direkt till konsument och därför öppnade de 2011 en gårdsbutik.

Det är viktigt för de att djuren har det bra från vaggan till graven. Därför kör de själva djuren till slakteriet som ligger ca 6 km från Totebo och som har ett arbetsätt som inte är stressande för djuren. Totebo Gård styckar och packar allt kött själva, till korv skickar de råvaran och får tillbaka färdiga produkter. Under höst- och vintersäsong köper de in vilt från lokala jägare och förädlar det.

Totebo Gård har även försäljning på mässor och marknader. Under MAT2019 kommer de att sälja sitt färska eller röka nöt- och viltkött samt korvar.

Läs mer om Totebo Gård på deras webbplats.

Följ Totebo Gård på Facebook!

Om admin-black

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.