SM i utomhusmatlagning

SM i utomhusmatlagning arrangerades för första gången 2016 och har sedan dess växt sig större. Fredagen den 13 september2019 arrangerades återigen en deltävling i Växjö. 

SM i utomhusmatlagning vill lyfta utomhusmatlagningen samt lokala råvaru- och livsmedelsproducenter som finns i området. Tävlingen är publikvänlig med en konferencier som lotsar och engagerar publiken genom tävlingens moment och fortlöpande intervjuar lagen.

Lagen består av 2-3 deltagare som har 2,5 timmar på sig att tillaga en trerätters meny över öppen eld på Muurikka och Trangiakök. I menyn ingår förrätt, varmrätt och dessert som ska tillagas till sex normalportioner till en jury. Råvarukorgens innehåll kommer från lokala livsmedelsproducenter. Råvarukorgens innehåll presenteras innan tävlingen. De tävlande komponerar sin meny och får välja fritt ur korgen.

I fredags gjorde sex lag upp om segern i den sista deltävlingen av SM i utomhusmatlagning. De två vinnande lagen fick varsin plats till finalen som arrangerades på söndagen under Sweden Outdoor Festival i Skövde. Team Outnorth och Bubbis med vänner! vann och det sistnämnda laget tog sedan en bronsplats i finalen. Läs mer

Lag 2019:
Bubbis med vänner!
Matflugan och vänner
Naturens Hemligheter
Team Outnorth
Inamat
Grimslövs Folkhögskola

Årets jury: 
Hanna Olvenmark
Martin Nordin
Duon Siri Barje och Frida Lund
Niklas Kämpargård
Metoddomare, Sven-Erik Larsson

Läs mer om tävlingen utomhusmatlagning.se