Inspireras av Göteborgsmodellen – Tillsammans minskar vi matsvinnet!

Plats: Växjö Konserthus

Tidpunkt: 2019-09-13 14:00 - 15:00

Föreläsare: Christina Linnerhag

Välkommen till en inspirationsföreläsning om hur vi minskar matsvinnet i våra offentliga kök och restauranger. Du kommer att få höra om Göteborgsmodellen för mindre matsvinn och hur den blev en framgångssaga i Göteborg och nu är på väg att spridas över landet. På två år halverades matsvinnet i Göteborgs Stads kök, motsvarande 900 000 portioner på ett år. Nyckeln till denna framgång är den så kallade Göteborgsmodellen som bygger på idéer och förslag från kökspersonal och som antogs av chefer och medarbetare i kommunens drygt 500 kök mellan 2017 och 2019.

Christina Linnerhag, tidigare projektledare för Göteborgsmodellen för mindre matsvinn och numer enhetschef Måltid på Göteborgs Stad Centrum berättar om resan som ledde till att Göteborgs Stad halverade sitt matsvinn. Christina ger också praktiska tips hur chefer och medarbetare i våra offentliga kök och restauranger kan arbeta för att minimera svinn och bidra till en mer hållbar och cirkulär måltidsorganisation. Målet med denna inspirationsträff är att du som kock, köksmästare, måltidsbiträde, kost- och enhetschef får kunskap, inspiration och verktyg för att arbeta vidare i för minskat matsvinn i den verksamhet du jobbar i eller med, till exempel tillagningskök, mottagningskök och serveringskök. Seminariet arrangeras av CRKKL – Cirkulär ekonomi i Kronoberg och Kalmar län.

Målgrupp: Detta seminarium är öppet för alla, men riktar sig särskilt till dig som medarbetare och chef inom offentliga kök och restauranger; såsom kock, köksmästare, måltidsbiträde, kost- och enhetschefer.

Om föreläsaren

Christina Linnerhag är tidigare projektledare för Göteborgsmodellen för mindre matsvinn och numer enhetschef Måltid på Göteborgs Stad Centrum. Christina berättar om sitt arbete och resan som ledde till att Göteborgs Stad halverade sitt matsvinn och ger praktiska tips hur chefer och medarbetare i våra offentliga kök och restauranger kan arbeta för att minimera svinn och bidra till en mer hållbar och cirkulär måltidsorganisation.