Den goda måltiden för matfriska seniorer

Plats: Växjö Konserthus

Tidpunkt: 2019-09-14 10:00 - 11:00

Föreläsare: Emma Nilsson och Cecilia Svanberg

Vad vi äter och dricker spelar stor roll för vår hälsa. När vi blir äldre förändras behovet av näring och energi, vilket är viktigt att ta hänsyn till. Men det är inte bara näringsinnehållet i maten som påverkar välbefinnandet; näring och energi är bara en del av måltiden. Den mat vi väljer att äta är en del av vår livsstil, och våra måltider speglar våra vanor och rutiner. Den goda måltiden består av mat vi tycker om och som är bra för oss, och den avnjuts i ett sammanhang där vi trivs och känner oss trygga.

Vid seminariet bjuds du på inspiration till vad du själv som är 65 år eller äldre kan göra för att främja din hälsa med goda måltider. Efter seminariet är du varmt välkommen att besöka vår monter. Där kan du ställa frågor till föredragshållarna, få fördjupad information och delta i en tävling. Du kommer också att få en inblick i måltidsorganisationen i Växjö kommun, och deras arbete med mat och måltider i matdistribution och restauranger. Dessutom finns möjlighet för dig som seminariedeltagare att få individuella tips av dietist om hur du kan förstärka dina måltider efter dina behov. Seminariet arrangeras av Växjö kommun

Målgrupp: Seminariet vänder sig främst till dig som är 65 år eller äldre, men alla som är intresserade av mat och måltider för seniorer är varmt välkomna.

Om föreläsaren

Emma Nilsson och Cecilia Svanberg, leg dietister i omsorgsförvaltningen, Växjö kommun.